Op Ameland werkt chef-kok Taco Boersma, onlangs verkozen tot beste kok van het eiland, met zijn keukenbrigade en leerlingen met veel plezier bij Restaurant Noordsee. Zijn passie is om exquise gerechten te maken van alledaagse lokale Amelander producten. Daarbij wil hij zijn kennis en passie voor het vak over brengen naar zijn mede collega ’s en leerlingen.
Hij heeft in het verleden onder meer gewerkt als chef de cuisine in Restaurant de Heeren van Harinxma (toendertijd bekroond met Michelin Ster) onderdeel van Langoed Lauswolt in Beesterzwaag. Zijn opleiding heeft hij genoten bij onder andere de Swaen in Oisterwijk onder leiding van Cas Spijkers.
Daarna heeft hij international ervaring opgedaan bij onder meer de Holland America Lijn, Hotel Contemporaneo op Tenerife, Tall ship de Thalassa en tijdens de Olympische Spelen in London in diverse leidinggevende functies.
Ik ben ontzettend trots om te mogen werken met het Amelands Produkt. Koken met mooie, lokale producten is het mooiste wat er is.